Samenwerking met Digistudies

Zoals jullie weten hechten wij bij Wiskundebijles op maat veel waarde aan persoonlijke en fijne begeleiding. Wij werden daarom ook meteen enthousiast toen wij hoorden over Digistudies. De docenten van Digistudies leggen de stof op een persoonlijke en overzichtelijke manier uit, álle onderwerpen zijn verfilmd, en zowel de website als de video’s hebben een frisse look.
Omdat Digistudies volgens ons een goede aanvulling is op onze bijlessen en examentrainingen zijn wij blij te vertellen dat wij per direct een samenwerking aangaan met het platform, waar al onze klanten van profiteren.

Leerfilmpjes

Leerfilmpjes, ook wel uitlegvideo’s genoemd, worden door steeds meer leerlingen gebruikt om te leren voor hun toetsen en (school)examens. Voornamelijk op YouTube worden de zogeheten uitlegvideo’s miljoenen keren gestreamd. De voor de hand liggende vraag is alleen: zijn deze video’s kwalitatief wel in orde? Want wie maakt dit eigenlijk?
Op YouTube kan namelijk iedereen wat uploaden, daar zitten veel filmpjes van goede docenten tussen, maar ook veel rommel. Digistudies heeft daarvoor een oplossing bedacht.

Digistudies.nl is een website die filmpjes van álle examenstof maakt en bundelt, vmbo-t, havo en vwo. Er staan 800 uitlegfilmpjes op de site van alle grote vakken, waaronder wiskunde voor vmbo-t en wiskunde A & B voor havo en vwo.
Omdat er uitsluitend gewerkt wordt met populaire docenten en professionele vormgevers zijn slechte video’s zo goed als uitgesloten.
Meer dan 8000 leerlingen maken al gebruik van de video’s. Dit zijn grotendeels leerlingen die ook bijles hebben. De video’s zijn namelijk ideaal te gebruiken als toevoeging op een bijles; je krijgt eerst één op één uitleg, en daarna kan je deze uitleg nog eens even haarfijn terugkijken online, waar je maar wilt. Daarnaast schijn je een punt hoger te scoren wanneer je leert met video, als toevoeging op (bij)les, zo wijst onderzoek van de Radboud-Universiteit uit.